HÍRLEVÉL

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön e-mail címe:

Leiratkozás

Vitorlásruha-kölcsönzés


CANDOR CHARTER

JEANNEAU MAGYARORSZÁG

VILL KORR

Eastcraft

2008 új charterhajói

2008-ban ismét sok olyan vitorlás- és motoros hajó került a bérlehető hajók listájára, ami újdonságot jelent. Új hajót bérelni nem csak egyszerűen azért érdemes, mert várhatóan kevésbé használt lesz, mint egy régebbi verzió, hanem azért is, mert bepillantást nyerhetünk a hajók fejlődésénk élvonalába és új irányaiba. A charter-kereslet fokozatos növekedése szerencsére lehetővé teszi, hogy a hajókiállításokon látott vadonatúj modelleket egyre rövidebb időn belül az egyszerű hajós is kipróbálhassa. Ez különösen akkor előny, ha amúgy is hajóvásárláson törjük a fejünket.

Tekintsük tehát át, hogy mit tartogat számunkra a 2008-as év, elsősorban az Adrián és a Mediterrán térségben az új charterhajók terén.

Elan 514 Impression / Maxi


Az Elan hírnevét az olcsó és jól vitorlázható, ám helyenként fapados hajókkal alapozta meg, még a kilencvenes évek elején. Azóta a szlovén hajógyár a nevesebb márkák igazi riválisává lépett elő, és immár az elegánsabb charter-hajók piacán is helyet követel magának az Impression sorozattal. Ezen a sorozaton belül most még feljebb kívánnak lépni és egy igazi luxus nagyhajót hoztak össze, ami az eleganciát és a teljesítményt magas szinten ötvözi. Az ötven láb feletti hajó az Elan eddigi legnagyobb modellje, és nem más típusokkal szeretné felvenni a küzdelmet mint a First 50, vagy a Jeanneau 49-54 DS. Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk!

A hajóról részletesebben ide kattintva olvashatnak: ELAN 514 Impression Maxi

Adriai charterben a hajó tavaly jelent meg, jelenleg már több is bérlehető, mind 2007 és '08 évi gyártásúak. A hajók a Mediterran Yacht Chartertől elsősorban a Split melletti Marina Kastelából és a montenegrói Kotorból bérelhetőek kedvező feltételekkel.

Bérleti díj: 3500 € - 6600 € / hét


Hanse 540e

A német hajógyártó az elmúlt években mindent megtett, hogy a charter-hajózás élvonalába visszaküzdje magát, és ennek érdekében igyekezett magát inkább a luxus-kategória felé pozícionálni. Legutóbbi modelljei közül az 540e a legnagyobb, amit még kapitány nélkül lehet bérelni (a Hanse legnagyobb hajója most a 630e). Az 540e így igazi luxushajó lett, mind a külsejét mint a belsejét tekintve. Annak ajánljuk, aki tényleg nem szeretne kompromisszumot kötni ha kényelemről és eleganciáról van szó és nem bánja, ha egy 54 lábas hajón csak 8 fő számára jut megfelelő hely.

A hajóról részletesebben ide kattintva olvashatnak: Hanse 540e

E típusból 2db áll rendelkezésre Bérlőinknek Sibenikből és a Split melletti Marina Kastellából.

Bérleti díj: 3650 - 6790 € / hét


Elan 450 Peformance

Az Elan a kényelmes túrahajók irányába tett kirándulása után 2007 őszén ismét egy sportos hajót mutatott be. Az Elan 450-es ízig-vérig versenyhajó, utóneve ezért lett a "Performance". A hajó formája már messziről nézve is a sebességet idézi, a hajó adatai láttán pedig semmi kétségünk sincs, hogy mire kell az új Elan-t használni. Rob Humprey - az Elan hajók rutinos tervezője - nem ijedt meg attól, hogy új irányokba induljon el, rögtön két kormánylapáttal tervezte a hajót, ami charterhajóknál teljesen szokatlan, de nagyot javít a hajó menettulajdonságain. Bérlését azoknak javasoljuk, akiket tényleg csak a sebesség és a teljesítmény érdekel.

A hajóról részletesebben ide kattintva olvashatnak: Elan 450 Performance

Bérleti díj: 1950 - 4050 € / hét


Jeanneau 49i

A Jeanneau Sun Odyssey 49-es igazán jól eltalált méretével igen sikeres volt a charterhajózás világában, egy átlagos 8-9 fős társaság számára ez a hajó pont megfelelő és ideális ár/érték arányt képvisel, így nem csoda, ha a hajótípust és alváltozatait a mai napig nagy érdeklődés veszi körül. A 49i 2008-as hivatalos bemutatójára a London Boat Show-n került sor, de az előrendeléseknek köszönhetően már több példány rendelkezésre áll a hajóbérlőknek. Sem kívül sem belül nem találkozunk meglepő változásokkal a korábbi 49-eshez képest, de az apróbb módosítások azért sokat számítanak. A kormányosállás elé került a csörlő a génua állításához, a belső elrendezés módosult, a hajó kívül-belül tisztább vonalvezetést kapott. Az újítások nem váltak a 49-es hátrányára, de persze továbbra is azért szeretjük mert ez az egyik legkényelmesebb 4 kabinos / 4 fürdőszobás hajó.

A hajóról részletesebben ide kattintva olvashatnak: Sun Odyssey 49i

E típusból egész Dalmáciában több is található, nagy népszerűségnek örvend az igényes vitorlázók körében.

Bérleti díj: 2600 - 4600 € / hét


Oceanis 37

A Beneteau család legújabb kompakt 37 lábas modellje szintén nem kevésbé izgalmas. Az őszi hajókiállításokon került bemutatásra, de már most bérelhető az Adrián.

A hajóról bővebb információkért kattintson IDE!

Bérleti díj: 1550 - 2600 € / hét


Az új hajókat követően most lássunk pár nem kifejezetten újdonságnak számító modellt, ami valamiért mégis érdekes és izgalmas lehet 2008-ban.

Elan 340

Bár az Elan 340-est erős túlzás lenne új hajónak nevezni, mégis érdemes egy pillantra megállni ennél a modellnél. A híres-nevezetes Elan 31 és 333-as szériát nem kell bemutatni a magyar hajósoknak, kis túlzással elmondhatjuk, hogy a régi motorosok többsége már ült ilyen hajóban charter-versenyen vagy túrázás alkalmából. A 33-as Elanokkal a korábbi időkben még sok zavaró technikai probléma adódott, de hogy nagyon jól megy és élmény vele vitorlázni, azt senki sem tagadta. A 30 láb körüli hajók körében ez a sorozat volt éveken át a sportosabb vitorlázást kedvelők számára az egyetlen reálisan elérhető típus. Az Elan 340-es méltó örököse a hagyományoknak, kitűnő menettulajdonságokkal, nagyszerű kezelhetőséggel és korszerű belső kialakítással. A 340-es 2008-tól jelenik meg nagyobb számban a különböző flottákban, és 4-6 fős sportos vitorlázást kedvelő társaságok számára ideális választás.

A hajóról részletesebben ide kattintva olvashatnak: Elan 340

A hajók az adrián több helyről bérlehetőek, Biogradban pedig egy 10db-os one-design flotta áll rendelkezésre.

Bérleti díj: 1100 € - 2200 € / hét


Beneteau Cyclades 50.5

Az eddig bemutatott hajók többségével ellentétben a Cyclades 50.5 nem az elegáns-sportos vonal képviselője, egyszerű vonalak és masszív kialakítás jellemzi. Viszont remekül lehet bele pakolni és 10 ember kényelmesen elfér benne, szükség esetén akár tizenhárman is lehetnek. Nincs rajta sok teakfa, nincs rajta különleges extra, de az alap funkciókat mind jól teljesíti ez az ízig-vérig charter hajó. A Cyclades márka a Beneteau család egyszerűsített változata, de a vitorlázási funkciókat leszámítva, praktikusság terén nincs miért szégyenkeznie a hajónak. A 100 lóerős Yanmar motor igazán biztonságos érzést nyújt. A hajóban nem kevesebb, mint hat kabint és négy vagy öt fürdőszobát is találhatunk kialakítástól függően, ami egyedülálló kapacitást jelent. A Cyclades még vonzóbb lesz, ha megnézzük az árait, ami 12 főre leosztva egy hétre igencsak versenyképes.

A hajóból jelenleg 2006, 2007 és 2008-as modellek bérelhetőek az egész mediterrán térségből. 
A hajóról további részletek itt érhetőek el: Cyclades 50.5

Bérleti díj: 2800 - 4750 € / hét

Deutsch Magyar English