HÍRLEVÉL

Feliratkozás hírlevélre

Az Ön e-mail címe:

Leiratkozás

Vitorlásruha-kölcsönzés


CANDOR CHARTER

JEANNEAU MAGYARORSZÁG

VILL KORR

Eastcraft

A Mediterran Yacht Charter története

A Mediterran Yacht Charter története szorosan összefügg Zborary Mercedes, "Merci" munkásságával. A magyar tengeri hajózás népszerűvé tételében Mercinek óriási szerepe volt. Több száz lelkes érdeklődő hajós ismerte meg rajta keresztül a tengert, az Adria világát.

Merci munkássága

 

A Mediterran Yacht Charter 2005-ben kezdte meg működését Merci tapasztalatára alapozva, mely az 1990-es évek elejére nyúlik vissza. A cég elsősorban hajóbérlések közvetítésével foglalkozott, amely során személyes jó kapcsolatot alakítottunk ki a Mediterrán régióban található jelentősebb charter cégekkel.  Több éves együttműködésünknek köszönhetően szoros, már-már baráti viszony alakult ki a charterhajók tulajdonosaival ill. kezelőivel, ami lehetővé teszi, hogy ügyfeleink különleges kívánságait gond nélkül teljesítsük, annak érdekében, hogy a hajóbérlés feltételei mindig vendégeink igényeihez legyenek igazítva.

A hajók bérbeadásának közvetítése mellett a Mediterran Yacht Charter együtt fejlődött a horvát hajóvezetői engedélyekre vonatkozó szabályozások és az ehhez megkövetelt vizsgák változásaival. A kezdeti jogszabályi és szervezési bizonytalanságok után a Mediterran Yacht Charter a Split-i kapitánysággal szorosan együttműködve a horvát hajózási hatóságokkal összhangban végzi a hajóvezetők magyarországi felkészítését horvátországi vizsgákra. Ennek eredményeképpen az általunk szervezett vizsgák után jó szívvel tudjuk átadni sikeres vizsgázóinknak a hajóvezetői engedélyüket.

Az egyre növekedő keresletre reagálva a Mediterran Yacht Charter az elsők között fordított kiemelt figyelmet a céges túrákra, csapatépítésekre. A 2005-ös évtől kezdve egyre nagyobb számban megvalósított több-hajós csoportos vitorlázások tapasztalataink szerint külön felkészülést és helyismeretet igényelnek. A túrák megszervezése során a csapat egységes programja, szórakozása a legfontosabb. A rendezvénynek mindezek mellett a cégvezetés esetlegesen eltérő irányú elvárásaink is meg kell felelnie. A Mediterran Yacht Charter az elmúlt időszakban tehát fokozott felkészüléssel fordult e terület felé, külön programcsomagokat és ajánlatokat kidolgozva. 

Az adriai charterhajók számának rohamos növekedése és a hajózás népszerűségének folyamatos emelkedése hívta életre a Mediterran Yacht Charter "saját" flottáját, a Candor d.o.o. társaságot 2005-ben. A cél egy olyan magyar személyzettel és szervízháttérrel rendelkező charter-flotta felállítása volt, amelyben a magas minőség és a kedvező árak párosulnak kifejezetten magyar vendégek számára kialakított kiszolgálással.

A Mediterran Yacht Charter munkatársai az elmúlt években Merci felügyelete alatt tanulták el a charter hajózás minden rejtelmét. 2005 tavaszán Zemen Attila csatlakozott az irodához, majd 2005 nyarán Sabján Annamária versenyvitorlázó és vitorlás-edző lépett be a Mediterran Yacht Charter munkatársai közé, mint állandó skipper és oktató.

2006-ban Merci távozása után a Mediterran Yacht Charter nehéz időszakot vészelt át, de a barátok és az ügyfelek támogatása meggyőzött minket arról, hogy érdemes folytatni. Merci emlékére 2006 őszén megrendezésre került a Spirit Kupa, amely ezt követően minden évben megtartunk.

Deutsch Magyar English